ПоддержатьУкраїнська

Масштабне забруднення: Словаччина та Угорщина забили тривогу через українське сміття

StopCor
StopCor

StopCor

Масштабне забруднення: Словаччина та Угорщина забили тривогу через українське сміття

Одразу два сусіди України заявили, що річкою Бодрог "подорожує" українське сміття. Тим часом екологи зауважили, що такого масштабу забруднення вони не бачили вже 30 років.

Новину передає "Преса України".

У словацьких та угорських ЗМІ з’явилось повідомлення, що на річці Бодрог, яка випливає із Закарпаття, зібралась велика кількість сміття.

"Через безвідповідальну діяльність України  в словацькій річці Бодрог, за 10 км від кордону, утворився 200-метровий затор з пластикових пляшок та іншого сміття. Викликає побоювання, що після інтенсивних опадів внаслідок різкого підвищення рівня води сміття може досягти Угорщини", – відзначають ЗМІ.

За словами активістів, сміттєва пляма постійно зростає. Наразі вона блокує гирло річки Бодрога. Тим часом активісти зауважують, що ситуація дійсно варта уваги, адже такого великого скупчення сміття вони не бачили вже 30 років.

Житель Угорщини Петер Часар, який зафіксував забруднення річки на фото, зауважив, що Україні "не можуть вирішити навіть питання з перевезенням пасажирів, не те, що з сортуванням відходів". Іштван Ковач, співробітник охорони водних ресурсів у Словаччині, теж прокоментував ситуацію.

"У таких випадках ми завжди повідомляємо про цю проблему в Національне управління водного господарства. Скупчення побутового сміття трапляється нерідко, і особливо під час повеней. В цьому випадку, в залежності від обсягу і природи забруднення, будуть визначатися можливості та режими очищення річки та берегів від сміття", – наголосив він.

Довідка: Бодрог – річка у Словаччині та Угорщині. Її головна притока Латориця, яка несе свої води із Закарпаття через територію двох країн.

Другие новости