ПоддержатьУкраїнська

Матіос: в українському бюро Інтерполу брали хабарі

StopCor
StopCor

StopCor

Матіос: в українському бюро Інтерполу брали хабарі

Деякі співробітники бюро Інтерполу в Україні перешкоджали організації матеріалів для оголошення в міжнародний розшук ряду осіб, за що отримували неправомірну вигоду.

Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає "Інтерфакс-Україна".

"Проблема в тому, що пошта – скажу простою мовою – якою є відділення Інтерполу в Україні, визначала: направляти в Інтерпол, або залишити і відправити назад слідчому. Є офіційні свідчення-офіційні документи, де було написано: не вважаємо за доцільне... Вони вгадували на рівні капітана, майора або окремо взятого полковника, потрібно чи ні", - сказав він.

Разом з тим військовий прокурор розповів: "У нас є свідчення, оперативні та документальні дані, що за кожен такий ляп у правоохоронній роботі були виплачені і сплачуються в деяких моментах щомісячні неправомірні вигоди, фактично хабарі, за недопущення оголошення або доведення процедури оголошення у розшук до кінця".

Матіос зазначив, що наступного тижня в прокуратурі візьмуть процесуальне рішення за результатами вивчення матеріалів щодо можливих ознак посадових злочинів в діяльності окремих співробітників українського бюро Інтерполу.

Нагадаємо, 28 жовтня головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив про можливе сприяння співробітників українського бюро Інтерполу соратникам Януковича. За його словами, на цьому тижні військова прокуратура дасть цьому процесуальну оцінку.

Другие новости