ПоддержатьУкраїнська

Мінприроди посилить контроль повітря, землі й води на Донбасі

StopCor
StopCor

StopCor

Мінприроди посилить контроль повітря, землі й води на Донбасі

Міністерство екології та природних ресурсів розробило проект програми моніторингу повітря, води й землі на Донбасі, який частково вже введений в дію. Про це УНН повідомили у прес-службі Мінприроди.

"Наразі, в рамках програми охорони навколишнього середовища розроблено проект програми моніторингу повітря, води й землі, який частково вже введений в дію. В містах Авдіївка, Краматорськ, Маріуполь, Бахмут, Курахове розміщено стаціонарні пости, в яких буде здійснюватися моніторинг забруднення річок", – йдеться в повідомленні.

У відомстві відзначили, що екологічна проблема на Сході країни набуває гострого характеру. Воєнні дії, які проходять у великому промисловому регіоні з високою щільністю розташування потенційно небезпечних об'єктивів становлять екологічну і техногенну загрозу для довкілля. Критичним є і стан природно-заповідних об'єктів на окупованих територіях.

За словами заступника Міністра екології та природних ресурсів Віктора Вакараша, для реальної оцінки ситуації надважливе відновлення та вдосконалення державної системи екологічного моніторингу та системи екологічної безпеки в Донецькій та Луганській областях. Він також розповів, що цього року Мінприроди спільно з ОБСЄ розпочало проект з інвентаризації об’єктів, що несуть екологічну та техногенну загрозу.

Другие новости