ПоддержатьУкраїнська

МВФ вирішив виділити Україні обіцяний мільярд

StopCor
StopCor

StopCor

МВФ вирішив виділити Україні обіцяний мільярд

Міжнародний валютний фонд прийняв рішення виділити Україні наступний транш у розмірі одного мільярда доларів. В НБУ розповіли про цілі, на які витратять ці гроші.

МВФ вирішив виділити Україні обіцяний мільярд

Новину повідомляє "Преса України".

Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила рішення про виділення Україні четвертого траншу в розмірі 1 млрд доларів.

Про це в Twitter повідомив президент Петро Порошенко.

"Рада директорів МВФ ухвалила рішення про виділення Україні одного мільярда доларів. Це чергове визнання українських реформ", – написав президент.

Таке рішення Міжнародного валютного фонду позитивно вплине на курс гривні. Про це заявив член ради НБУ Василь Фурман.

"Кошти підуть на поповнення золотовалютних резервів. Плюс цим рішенням МВФ відкриває дорогу й іншим рішенням наших міжнародних партнерів, які будуть надавати відповідні засоби, інвестувати та кредитувати українську економіку", – сказав Фурман.

За його словами, Україна також взяла на себе відповідні зобов'язання щодо проведення подальших реформ. МВФ в даному випадку виконує роль організації, яка сприяє проведенню цих реформ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що не зважаючи на очікування української сторони, Міжнародний валютний фонд зняв з порядку денного переговори про надання Україні чергового етапу фіндопомоги.

Другие новости