ПоддержатьУкраїнська

На Дніпропетровщині активісти виграли суд проти мера, яка незаконно оголосила про тендер

StopCor
StopCor

StopCor

На Дніпропетровщині активісти виграли суд проти мера, яка незаконно оголосила про тендер

Міський голова Марганця Олена Жадько незаконно і безпідставно розмістила у газеті "Шахтар Марганця" оголошення про проведення конкурсу з вивозу сміття. Своїми діями керманичка порушила усі процедури, передбачені у Законі України "Про житлово-комунальні послуги", "Про відходи" та "Про місцеве самоврядування в Україні". Таке рішення ухвалив суд.

Подробиці повідомив місцевий активіст "Стоп корупції" Роман Лук'яненко.

"Депутати Марганецької міської ради Зіберов та Хникін подали позов до суду на виконком та мера Олену Жадько про визнання незаконними дій очільниці міста, про проведення житлово-комунальних послуг з вивозу сміття та скасування рішень виконкому з цього приводу. Суд, завдяки численним адвокатам Жадько, тягнувся з квітня 2016 і нарешті відбувся у січні 2017 у смт Томаківка.

Жадько усіляко намагалась скинути із себе відповідальність, заявляла, що вона тут ні до чого, а розмістити об’яву про проведення конкурсу міг хто завгодно. Але після усіх цих невдалих та жалюгідних спроб виправдатися, суд вирішив задовольнити позов лише частково, оскільки договір із ТОВ "Тандем Транс Сервіс" уже розірвано", – розповів деталі справи активіст марганецького осередку "Стоп корупції" Роман Лук'яненко.

Другие новости