ПоддержатьУкраїнська

На Дніпропетровщині активісти звернулися до урядовців через незаконне звільнення директорки ліцею

StopCor
StopCor

StopCor

На Дніпропетровщині активісти звернулися до урядовців через незаконне звільнення директорки ліцею

Представники марганецького осередку "Стоп корупції" викрили схему незаконного звільнення з посади директора Державного професійного технічного закладу "Марганецький професійний ліцей". Керівника вижили з посади, змусили взяти на роботу представницю міської ради – прибічницю мера міста Олени Жадько та за жінку написали заяву про звільнення.

Подробиці повідомити активісти проекту.

"До нас звернувся колектив навчального закладу та представники профспілки. Від освітян ми довідалися про те, що після закінчення контракту з директором ліцею документ не пролонгували, а замість неї обов'язки керівника поклали на її заступницю Толмачову. Після призначення на жінку почали тиснути міський голова Жадько та її зам. Вони змушували взяти на роботу в ліцей депутата міської ради Матвєєву. Для своєї колеги, юриста за освітою, вони вимагали посаду інженера-електронника. Далі мер Жадько почала писати скарги на Толмачову у департамент освіти і науки Дніпропетровської ОДА.

Причина – нібито неналежне виконання професійних обов'язків та ігнорування розпоряджень міської голови. Ми з'ясували, що на ділі усе це фікція, схему з протягуванням Матвєєвої на роботу в ліцей провернули для подальшого просування її на посаду директора. Кандидатка лояльна до міської голови і разом із Жадько пройшла у раду від однієї політичної сили. До своєї злочинної схеми чиновники долучили представників департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА без відома начальника. Оборудку провернули за підробленими документами", – зазначили представники "Стоп корупції".

Активісти марганецького осередку проекту готують позов до суду і вже відправили звернення до Міністерства освіти і науки з вимогою провести службову перевірку та притягнути винних до відповідальності.

Другие новости