ПоддержатьУкраїнська

На Донбасі існують ризики переходу ситуації в гарячу стадію – Заньєр

StopCor
StopCor

StopCor

На Донбасі існують ризики переходу ситуації в гарячу стадію – Заньєр

Генеральний секретар ОБСЄ Ламберт Заньєр розповів, що режим припинення вогню на окупованих територіях України виглядає недостатньо добре, а питання, яке узгоджує відведення важкого озброєння, досі перебуває на стадії вирішення. Він зазначив, що ситуація дуже заплутана, а ця ознака показує потенційний ризик переходу її у гарячу стадію.

Таку заяву він зробив в штаб-квартирі ООН.

"Є відчуття, що активність триває. У мене немає останньої інформації, але це все не виглядає досить добре", – прокоментував ситуацію на Сході України Заньєра.

Він зазначив, що те, що відбувається на багатьох ділянках – це  триваюча динамічна активність, яка супроводжується використанням стрілецької зброї. Але існують випадки, коли вдається зафіксувати вибухи, які лише підтверджують, що у зоні конфлікту використовують гранатомети та інші більш важкі види озброєння. А таке застосування зброї порушує режим тиші.

Раніше повідомлялось, що російсько-окупаційні війська знову завдали артилерійського удару по житловому сектору міста Авдіївки.

Нагадаємо, бойові дії на території окупованого Донбасу можуть посилитись через те, що тривають провокації зі сторони РФ. Також ситуацію загострює потужна зброя, яка розташована біля лінії розмежування. Таку заяву зробила тимчасовий повірений у справах США при ОБСЄ Кейт Бернс.

Другие новости