ПоддержатьУкраїнська

На Донеччині чиновників підозрюють у нераціональному використанні комунальної власності

StopCor
StopCor

StopCor

На Донеччині чиновників підозрюють у нераціональному використанні комунальної власності

Активісти "Стоп корупції" зі Святогірського осередку проекту припускають, що міські чиновники нераціонально використовують комунальне майно. Так, за даними голови представництва Володимира Рибалкіна, інформації про перелік об'єктів комунальної власності, земельних ділянок тощо на сайті міської ради немає.

"Ми як представники громадської організації звернулись до Святогірського міського голови з проханням надати в оренду приміщення для здійснення своїх статутних повноважень. В установі нам відмовили, посилаючись на те, що немає вільних приміщень комунальної власності.

Але ми має великі сумніви щодо вільних приміщень, бо:

1. Згідно з ПОСТАНОВОЮ КМУ від 21 жовтня 2015 р. № 835

http://www.kmu.gov.ua/control/ua/cardnpd?docid=248573101

Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, органи місцевого самоврядування повинні на своєму офіційному веб-сайті оприлюднювати:

Основні положення генеральних планів населених пунктів та детальних планів територій, перелік об'єктів комунальної власності, дані про об'єкти комунальної власності, що передані в оренду чи інше право користування (з даними про умови передачі об'єктів в оренду), список незадіяних земельних ділянок і майнових об’єктів (приміщень) комунальної форми власності, які можуть бути передані в користування тощо.

У Святогірській міській раді цим питанням опікується перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Ілля Мілевич. Він же має організувати відкритий доступ громади до цих даних на веб-сайті відомства", – зазначив голова Святогірського осередку "Стоп корупції" Володимир Рибалкін.

Активісти "Стоп корупції" звернулися до чиновника з вимогою виконати Закон України "Про доступ до публічної інформації".

"А далі "СтопКор" разом з громадою міста Святогірська самі розберуться, чи є у громади вільні приміщення, чи раціонально їх використовують та чи, можливо, варто замінити менеджерів, котрі нераціонально використовують майно громади", – додав Володимир Рибалкін.

Другие новости