ПоддержатьУкраїнська

На Донеччині у власність держави повернули землю вартістю 1,7 млн грн

StopCor
StopCor

StopCor

На Донеччині у власність держави повернули землю вартістю 1,7 млн грн

Завдяки прокуратурі державі повернуто земельну ділянку вартістю 1,7 млн грн.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Донецької області.

Костянтинівською місцевою прокуратурою за результатами вивчення законності укладання Олександрівським професійним агарним ліцеєм договору сумісної діяльності з приватним підприємцем виявлено порушення законодавства.

Встановлено, що всупереч Закону України "Про управління об'єктами державної власності" і Земельному кодексу України між учбовим закладом та приватним підприємцем укладено договір сумісної діяльності по обробці земельної ділянки та вирощуванню сільгосппродукції на загальній площі 34 га.

Вартість земельної ділянки складає 1,7 мільйона гривень. Однак вказаний договір укладено без відповідних погоджень з Міністерством освіти і науки України, як того вимагає Закон.

У зв'язку з цим Костянтинівською місцевою прокуратурою заявлено до суду позов в інтересах держави про визнання недійсним вказаного договору та зобов'язання звільнити займані земельні ділянки державної форми власності.

У ході судового розгляду договір сумісної діяльності сторонами розірвано. Земельна ділянка повернута державі, у зв'язку з чим ухвалою господарського суду Донецької області провадження у справі припинено.

Другие новости