ПоддержатьУкраїнська

На Донеччині учасники жорстокого вбивства проведуть решту життя за ґратами

StopCor
StopCor

StopCor

На Донеччині учасники жорстокого вбивства проведуть решту життя за ґратами

Прокуратура у суді домоглась довічного позбавлення волі для учасників зухвалого вбивства.

Костянтинівський міськрайонний суд підтримав принципову позицію Костянтинівської місцевої прокуратури у кримінальному провадженні щодо вбивць двох осіб та засудив їх до довічного позбавлення волі.

Новину повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Подія сталася у травні 2009 року. Троє чоловіків вирішили, що їх знайомий з дружиною зберігають вдома 100 тисяч доларів США. За попередньою змовою, вони розробили план з метою заволодіння уявними грошовими коштами.

Один зі зловмисників потрапив до будинку жертв, де став чекати господарів. Коли останні прийшли до дому, чоловік, погрожуючи їм пістолетом, змусив лягти на підлогу, скував чоловікові руки наручниками, а дружині заклеїв рот скотчем. Покликавши на допомогу одного зі спільників, вони почали вимагати у потерпілих віддати їм гроші. Але, не знайшовши бажаної суми, заволоділи 10 тис грн, коштовностями та мисливською зброєю.

З метою приховати свій злочин, нападники застрелили чоловіка з пістолета, а жінку зарізали. Після скоєння злочину чоловіки сіли в автомобіль до третього співучасника та втекли. Награбоване надалі приховали.

Попри те, що під час судового розгляду зловмисники свою провину в скоєних злочинах не визнавали, Костянтинівською місцевою прокуратурою їх провину доведено в повному обсязі.

За вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч.4 ст.187 (розбій) КК України, двох чоловіків засуджено до довічного позбавлення волі, третій учасник (водій) отримав 9 років в'язниці.

Другие новости