ПоддержатьУкраїнська

На Донеччині заочно судитимуть учасників злочинної організації за особливо тяжкі злочини під час окупації Маріуполя

StopCor
StopCor

StopCor

На Донеччині заочно судитимуть учасників злочинної організації за особливо тяжкі злочини під час окупації Маріуполя

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 5 учасників злочинної організації, які вчинили низку злочинів під час окупації м. Маріуполя.

За даними слідства, у квітні-травні 2014 року маріуполець створив та очолив злочинну організацію, до складу якої увійшли чотири місцеві мешканці.

Під час окупації м. Маріуполя представниками незаконних збройних формувань РФ обвинувачені пограбували військову частину та заволоділи автоматами, здійснили напад на 3 банківські відділення, пограбували 2 банкомати та викрали 12 автомобілів, спричинивши збитки на суму понад 3 млн грн. Окрім того, учасники злочинної організації незаконно позбавили волі трьох громадян і силоміць утримували їх, завдаючи тілесних ушкоджень та вимагаючи гроші. Один з потерпілих після побиття помер від тяжких травм.

Їм інкримінують створення злочинної організації, бандитизм, носіння та зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин, вчинення розбою, спрямованого на заволодіння майном у великих розмірах, незаконне заволодіння транспортним засобом, незаконне позбавлення волі та викрадення людини, спричинення тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть потерпілого, а також вчинення розбою з метою викрадення вогнепальної зброї та бойових припасів і вимагання, вчинене з погрозою вбивства (ч. 1 ст. 255, ст. 257, ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 187, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 289, ч. 4 ст. 28, ч. ч. 2, 3 ст. 146, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 121, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 262, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 189 КК України).

Наразі обвинувачених оголошено у міжнародний розшук.

У разі доведення вини, їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. За матеріалами Донецької обласної прокуратури

Другие новости