ПоддержатьУкраїнська

На Харківщині факти незаконної вирубки лісу фіксують щодня

StopCor
StopCor

StopCor

На Харківщині факти незаконної вирубки лісу фіксують щодня

У Чугуївському районі правоохоронці зупинили вантажівку, яка незаконно вивозила з лісу деревину.

Як розповів керівник Чугуївської місцевої прокуратури Дмитро Колодинський, службові особи Хотімлянського лісництва, розташованого у Печенізькому районі області, уклали договір та видали одному з підприємців дозвіл на вивезення понад 4 куб. м лісу. Однак, за попередніми даними, з лісу фактично вивезли у п'ять разів більше - понад 20 куб. м деревини.

На вимогу прокуратури Чугуївський міський суд наклав арешт на автомобіль марки ГАЗ, який був затриманий під час вивезення деревини.

Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні за фактом привласнення, розтрати або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 191 КК України). Максимальна санкція статті передбачає вісім років позбавлення волі.

Як розповів голова Харківської облради Сергій Чернов, скарги про незаконну вирубку лісу в області надходять майже щодня.

- У Харківській області в рази виросла незаконна вирубка лісу. Це велика екологічна проблема. Це не той шлях енергозаміщення, який вирішить нам усі проблеми. Ми говоримо про інший рівень технологій і підходів. Потрібно використовувати енергію сонця, води, але не ліс. Наприклад, на Харківщині для екологічної рівноваги необхідно 500 тис гектарів лісу, сьогодні у нас 400 тис. га. І щодня до обласної ради надходить інформація, що в тому чи іншому місці, переважно вночі рубають ліс.

Облрада закликала правоохоронців вжити заходи щоб припинити незаконну вирубку лісу, а мешканців області — оперативно інформувати про подібні факти.

Другие новости