ПоддержатьУкраїнська

На Харківщині псевдо-поліцейський ошукував людей, погрожуючи арештом

StopCor
StopCor

StopCor

На Харківщині псевдо-поліцейський ошукував людей, погрожуючи арештом

Прокуратура передала до суду справу гастролера-шахрая, який видавав себе за правоохоронця.

Про це повідомили у відділі зв'язків з громадськістю та ЗМІ прокуратури Харківської області з посиланням на керівника місцевої прокуратури Андрія Бугаєва.

За його інформацією, 31-річний мешканець Донецької області підходив на вулиці до юнаків і представлявся співробітником правоохоронних органів. Він залякував їх тим, що вони, нібито за описом, схожі на осіб, які підозрюються у скоєнні різних злочинів.

"Псевдоправоохоронець вимагав у своїх жертв віддати йому ювелірні вироби, мобільні телефони та гроші, нібито для проведення експертизи. В обмін на цінності давав розписку з умовами повернення речей. Замість експертизи коштовності зловмисник здавав у ломбард. Виручені кошти витрачав на власні потреби", - пояснив Бугаєв.

Наразі встановлено п'ять епізодів шахрайства. Підозрюваний перевіряється на причетність до скоєння аналогічних злочинів у Харкові та інших містах України.

Прокуратура затвердила та направила до Комінтернівського районного суду обвинувальний акт за фактом шахрайства та самовільного присвоєння владних повноважень службової особи, поєднаним з вчиненням суспільно небезпечного діяння (ч. 2 ст. 190, ч. 1 ст. 353 КК України).

Чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Максимальна санкція статті передбачає 3 роки позбавлення волі.

Другие новости