ПоддержатьУкраїнська

«Виведення» 28 мільйонів гривень «Вектор Банку» – ДБР повідомило про підозру ексголові наглядової ради Банку

StopCor
StopCor

StopCor

«Виведення» 28 мільйонів гривень «Вектор Банку» – ДБР повідомило про підозру ексголові наглядової ради Банку

Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань, в рамках кримінального провадження, зареєстрованого за матеріалами Головного оперативного управління ДБР, під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора, повідомили про підозру щодо заволодіння чужим майном на суму понад 28 мільйонів гривень ексголові наглядової ради «Вектор Банку» (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України).

Встановлено, що з 2015 року посадові особи банку, зокрема голова наглядової ради, започаткували механізм протиправної діяльності, за яким працівниками банку видавались кредити підконтрольним суб'єктам господарської діяльності. Надалі, шляхом складання фіктивних договорів купівлі-продажу цінних паперів, отримані в такий спосіб кредитні кошти перераховувались на рахунки пов’язаних з банком суб’єктів підприємницької діяльності, виводились у готівку та привласнювались учасниками злочинної схеми.

За результатами діяльності зазначеної схеми посадовці банку заволоділи коштами у сумі понад 28 мільйонів гривень.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років з конфіскацією майна.

Другие новости