ПоддержатьУкраїнська

На Херсонщині чиновник-хабарник проведе під вартою 2 місяці

StopCor
StopCor

StopCor

На Херсонщині чиновник-хабарник проведе під вартою 2 місяці

Суд віддав під варту заступника голови Білозерської райради.

Суд обрав запобіжний захід затриманому на хабарі заступнику голови Білозерської районної ради. Згідно з рішенням судді, затриманий проведе під вартою принаймні 2 місяці. Щоправда, він має право внесення застави більше 100 тисяч гривень, передає "Мост".

Нагадаємо, СБУ затримала "на гарячому" заступника голови Білозерської райради, який вимагав "відкат" від підприємця, який виграв тендер на постачання вугілля до закладів освіти. За це обіцяв не створювати перешкод при проведенні розрахунків. Суму "відкату" посадовець встановив у розмірі п'ять відсотків від угоди на два мільйони гривень. Тобто, мав отримати 100 тисяч гривень.

Затримали хабарника прямо в його робочому кабінеті під час передачі частини "відкату" у сумі 40 тисяч гривень. Раніше правоохоронці задокументували факт одержання чиновником іншої частини хабара – 10 тисяч гривень.

Наразі правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Хабарнику уже повідомили про підозру, йому загрожує до чотирьох років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Другие новости