ПоддержатьУкраїнська

На Херсонщині митника затримали за 300 доларів хабара

StopCor
StopCor

StopCor

На Херсонщині митника затримали за 300 доларів хабара

Поліція, СБУ та військова прокуратура затримали митника на хабарі у 300 доларів США на Херсонщині. Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП у Херсонській області.

"Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції в Херсонській області проводили заходи із документування злочинної діяльності працівників митної служби, які вимагали та отримували неправомірну вигоду за сприяння у переміщенні товарів (автомобілів) із тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим на територію України для подальшої реалізації", - йдеться у повідомленні.

Сьогодні, 20 квітня, у рамках кримінального провадження працівники Управління захисту економіки Нацполіції в Херсонській області спільно з працівниками СБУ в Херсонській області та військової прокуратури Херсонського гарнізону затримали на місці несення служби митника.

26-річний працівник митного пункту пропуску отримав 300 доларів США неправомірної вигоди від громадянина за можливість перетнути кордон України з тимчасово окупованою територією АР Крим на автомобілі без відповідних документів.

Військова прокуратура Херсонського гарнізону відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Посадовця затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України (затримання уповноваженою службовою особою).

За вимагання та отримання неправомірної вигоди передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Другие новости