ПоддержатьУкраїнська

На Хмельниччині поліцейський вимагав тисячу доларів хабара

StopCor
StopCor

StopCor

На Хмельниччині поліцейський вимагав тисячу доларів хабара

Зловмисник намагався звинуватити жінку у крадіжці, щоб через посередника отримати від неї тисячу доларів США.

За інформацією прес-служби департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, до Управління звернулась жінка, яка повідомила, що з неї вимагають хабар.

Оперативники Управління внутрішньої безпеки поліції спільно с СБУ та прокуратурою затримали тимчасово виконуючого обов'язки заступника начальника районного відділення поліції в Хмельницькій області та посередника.

Заступник начальника відділення вимагав від жінки через посередника тисячу доларів США.

Потерпілу намагалися звинуватити у крадіжці, хоча всі докази по справі вказували на те, що вона не була причетна до вчинення злочину.

Правоохоронці задокументували неправомірні дії поліцейського. Гроші чоловік отримував у два етапи. Під час передачі другої частини хабара посадовця було затримано разом з його посередником.

"За даним фактом розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10-ти років з конфіскацією майна та позбавленням права обіймати певні посади строком до 3-х років", - йдеться у повідомлені.

Другие новости