ПоддержатьУкраїнська

На Луганщині поліцейського затримали при отриманні 700 дол. хабара

StopCor
StopCor

StopCor

На Луганщині поліцейського затримали при отриманні 700 дол. хабара

Обвинувальний акт за фактом одержання неправомірної вигоди старшим слідчим відділу поліції направлено до суду. Вказаного співробітника затримали при отриманні ним частини хабара у розмірі 700 дол. США. Йому загрожує позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років.

Про це передає УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Луганської області.

"Прокуратура Луганщини направила до суду обвинувальний акт за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди старшим слідчим відділу поліції", - йдеться у повідомленні.

Прокуратурою Луганської області здійснювалось досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вимагання неправомірної вигоди старшим слідчим Кремінського відділу поліції головного управління Нацполіції в Луганській області, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України

27.04.2017 року слідчими прокуратури Луганської області спільно зі співробітниками головного відділу боротьби з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Луганській області та Луганського управління департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України в ході проведення другого етапу контролю за вчиненням злочину в порядку ст. 208 КПК України затримано вказаного співробітника поліції при отриманні ним частини неправомірної вигоди у розмірі 700 доларів США.

Розслідуванням встановлено, що протягом квітня 2017 року слідчий, бувши службовою особою, яка займає відповідальне становище, з корисливих мотивів вимагав від мешканця м. Кремінна Луганської області неправомірну вигоду у розмірі 2 тис дол. США за непритягнення останнього до кримінальної відповідальності за ст. 307 КК України.

Під час проведених обшуків вилучено грошові кошти, у тому числі отримані ним як неправомірна вигода, та інші речові докази, які повністю підтверджують його протиправну діяльність.

Другие новости