ПоддержатьУкраїнська

На Луганщині повідомили про підозру та оголосили у розшук «міністра» так званої «ЛНР»

StopCor
StopCor

StopCor

На Луганщині повідомили про підозру та оголосили у розшук «міністра» так званої «ЛНР»

За процесуального керівництва прокуратури Луганської області посадовцю керівної ланки так званої «ЛНР» заочно повідомили про підозру за фактом участі у терористичній організації, вчинення умисних дій з метою насильницької зміни, повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, порушення територіальної цілісності і недоторканності України (ч. 1 ст. 258, ч.1 ст. 109, ч. 2 ст.110 КК України). Наразі зазначену особу оголошено у розшук.

За даними слідства, у квітні 2015 року мешканець м. Луганська, громадянин України очолив так зване «міністерство внутрішніх справ» терористичної організації «ЛНР» та безпосередньо виконував накази кураторів окупаційної адміністрації РФ.

На сьогодні вказана особа у складі органів виконавчої влади псевдодержавного утворення «ЛНР» керує так званим «міністерством промисловості та торгівлі». На нього покладається контроль за діяльністю підприємств на окупованій країною-агресором території Луганської області.

Сєвєродонецький міський суд задовольнив клопотання прокуратури щодо затримання підозрюваного з метою приводу для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування, яке здійснюється у кримінальному провадженні слідчими ГУ СБУ у Луганській та Донецькій областях, триває.

Прес-служба прокуратри Луганської області

Другие новости