ПоддержатьУкраїнська

На Миколаївщині патрульний-хабарник сидітиме під домашнім арештом

StopCor
StopCor

StopCor

На Миколаївщині патрульний-хабарник сидітиме під домашнім арештом

Другий правоохоронець сидітиме в СІЗО до 24 січня або має внести 120 тис. грн застави.

Центральний райсуд Миколаєва обрав запобіжний захід двом патрульним, які підозрюються в отриманні хабара.

Про це повідомляють у прес-службі суду.

Відповідно до повідомлення про підозру, співробітники поліції 26 листопада вимагали у місцевого жителя, який працює водієм таксі, 300 доларів. Погрожували вони тим, що не повернуть вилучене в нього свідоцтво про реєстрацію BMW. Того ж дня вони отримали від потерпілого 100 доларів та 800 гривень, а наступного 200 доларів.

Слідчий просив обрати підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і заставу не меншу за 300 мінімальних зарплат. Прокурор клопотання підтримав, в його обґрунтування він вказував можливість підозрюваних впливати на потерпілих та свідків, знищити докази, переховуватись від органів досудового слідства та суду. Проте пояснити, у чому полягає ризик переховування та знищення доказів, не зміг.

Захисник старшого лейтенанта Дениса Фурзенка заперечував проти задоволення клопотання, наполягаючи на тому, що прокурором не доведена наявність ризиків, а також те, що інші запобіжні заходи не забезпечать належну процесуальну поведінку. Адвокат другого підозрюваного, лейтенанта Олександра Чумаченка, просив звернути увагу на те, що в його підзахисного є малолітня дитина та дружина, яка не зможе за умови обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою власними силами забезпечити належне утримання дитини.

Слідчий суддя ухвалив стосовно старшого лейтенанта обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 24 січня з можливістю внесення застави у розмірі 120 тисяч гривень. Іншого підозрюваного, враховуючи те що, у нього є малолітня дитина та дружина, яка також працює в органах поліції, та його майновий стан суттєво зменшують зазначені прокурором ризики, відправили під цілодобовий домашній арешт до 27 січня із зобов'язанням носити електронний засіб контролю.

Другие новости