ПоддержатьУкраїнська

На митному посту "Тиса" підтвердили факт затримання колеги-корупціонера

StopCor
StopCor

StopCor

На митному посту 'Тиса' підтвердили факт затримання колеги-корупціонера

Співробітники Військової прокуратури Ужгородського гарнізону спільно з СБУ та із залученням співробітників Міжвідомчого цільового центру із запобігання та виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи викрили схему отримання хабарів на митному посту "Тиса".

Співробітники військової прокуратури спільно з СБУ затримали під час отримання хабара митника, відповідального за протидію контрабанді та порушенню митних правил. Так, 2 жовтня було задокументовано черговий факт вимагання та одержання головним державним інспектором-кінологом відділу кінологічного забезпечення управління по роботі з митними правопорушеннями Закарпатської митниці ДФС на митному посту "Тиса" від громадянина України неправомірної вигоди у розмірі 400 євро за безперешкодне переміщення (без сплати митних платежів) вантажного транспортного засобу із товарами побутового вжитку. Також при огляді приміщень митного поста "Тиса" виявлено та вилучено грошові кошти у сумі 6950 євро, – зазначає прес-група Державної фіскальної служби України.

Митника затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії зі встановлення та притягнення до відповідальності всіх посадовців, задіяних у корупційній схемі.

Після затримання зазначеної особи до місця події прибули дві спільні мобільні групи Міжвідомчого цільового центру із запобігання та виявлення порушень законодавства з питань державної митної справи.

За час роботи спільними мобільними групами Міжвідомчого центру проводилися заходи щодо огляду транспортних засобів, вантажів та особистих речей громадян, що переміщувалися через митний кордон України. В ході проведення заходів було виявлено п'ять фактів порушення митного законодавства України, за якими ініційовано складання протоколів про порушення митних правил за статтею 472 МК України, по яким затримано товарів на загальну суму майже 200 тис. грн. Санкція даної статті передбачає конфіскацію товарів і штраф в розмірі 100% вартості товарів.

Другие новости