ПоддержатьУкраїнська

На Волині затримали жителів Закарпаття, які видобували бурштин

StopCor
StopCor

StopCor

На Волині затримали жителів Закарпаття, які видобували бурштин

Нещодавно до чергової частини Маневицького відділу поліції Волинської області надійшло повідомлення про те, що біля озера "Біле" неподалік села Лишнівка цього ж району невідомі особи займаються незаконним видобутком бурштину.

На місце події одразу ж виїхала слідчо-оперативна група. Правоохоронці виявили 4-метрову яму та 17-річного й 20-річного жителів Закарпатської області, які за допомогою лопат, ймовірно, копали бурштин, – зазначає сектор комунікації поліції Волинської області.

Правоохоронці вилучили в зловмисників легковий автомобіль "Nissan Terrano", чотири лопати, генератор та мотопомпу з пожежними рукавами. Окрім того, у зловмисників були два мисливські ножі, які можуть відноситися до холодної зброї.

Відомості слідчі за даним фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст.240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального Кодексу України. Санкція статті, зокрема, передбачає штраф до 11 тис. 900 грн. або до 3 років позбавлення волі.

Триває досудове розслідування.

Другие новости