ПоддержатьУкраїнська

На Рівненщині чоловік зберігав вдома понад 20 кілограмів бурштину

StopCor
StopCor

StopCor

На Рівненщині чоловік зберігав вдома понад 20 кілограмів бурштину

У місті Сарни, що на Рівненщині, продовжується нелегальне викопування та збут бурштину. Під час одного із санкціонованих обшуків поліція виявила у помешканні чоловіка понад 20 кг сонячного каміння. 

Новину передає "Преса України" з посиланням на повідомлення відділу комунікації поліції Рівненської області.

"Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання 29-річного сарненчанина, поліцейські виявили та вилучили близько 25 кг каміння, зовні схожого на бурштин-сирець різної фракції", – розповіли правоохоронці.

З їх слів, проти законопорушника відкрите кримінальне провадження стосовно придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом. Тепер жителю Сарн загрожує ув’язнення, строком від 6 місяців до 3 років.

На Рівненщині чоловік зберігав вдома понад 20 кілограмів бурштину

До слова, нещодавно поліція Рівного виявила в одному із гаражів міста схрон із бурштином. За даними правоохоронців, нелегали ховали у мішках більш як 100 кг сонячного каміння. Усього із гаража було вилучено 138 кг як обробленого, так і необробленого бурштину. Поліція зазначила, що вартість знахідки можна оцінити приблизно в 1 млн гривень.

Відзначимо, днями чималу партію бурштину було виявлено і на Житомирщині. Поліція знайшла 40 кг незаконно видобутого сонячного каміння в місті Олевськ. Там же, зі слів правоохоронці, нелегали збували бурштин за чималі кошти. Загалом вилучені 40 кг бурштину оцінюються більше ніж у 200 тисяч гривень.

Нагадаємо, у 2017 році у Рівному було заарештовано 1,6 тонн бурштину. Його вартість оцінили у 16 млн гривень. Правоохоронці також вилучили й обладнання, яким нелегали добували та обробляли сонячне каміння для подальшого збуту.

Другие новости