ПоддержатьУкраїнська

На Сході українські військові зазнали нових втрат

StopCor
StopCor

StopCor

На Сході українські військові зазнали нових втрат

Російсько-терористичні сили на Донбасі 94 рази порушили режим тиші за добу, 5-6 лютого, у два рази збільшивши кількість обстрілів, у порівнянні з попередньою добою. Інтенсивність їх вогневих атак не зменшилася. Крім того, вони активно під'єднали снайперів до ведення боїв.

Новину повідомляє прес-центр штабу АТО.

"На Маріупольському напрямку з артилерії 152 та 122 міліметри обстріляно Бердянське, Лебединське і Талаківку. З мінометів – Троїцьке, Красногорівку, Павлопіль, Мар’їнку, Водяне, Широкине та Гнутове", – йдеться в повідомленні прес-центру.

Окрім того, обстріли з гранатометів та стрілецької зброї фіксувалися поблизу Красногорівки, Мар'їнки, Лебединського, Новотроїцького. Райони Павлополя та Гнутового опинилися під снайперським вогнем, Широкиного та Красногорівки – під вогнем із танків та БМП.

"На Луганському напрямку загарбники з мінометів обстріляли Катеринівку, Попасну, Новозванівку. З гранатометів та стрілецької зброї – Кримське, Новоолександрівку, Троїцьке. По Кримському та Жовтому вогонь вели снайпери противника", – звітують у штабі.

Важкою залишається ситуація на Донецькому напрямку. Тут під вогнем бойовиків опинилися позиції сил АТО під Пісками, Авдіївкою, Кам'янкою, Зайцевим, Опитним, Новгородським, Залізним та Луганським. Незаконні збройні формування гатили по них танками та крупнокаліберними мінометами в поєднанні зі стрілецькою зброєю та гранатометами. В районі Невельського працював снайпер противника, а поблизу Луганського – їхня БМП.

У вогневому протистоянні поранення отримали п'ятеро українських військовослужбовців, а ще один був травмований.

Нагадаємо, Авдіївка не дарма опинилася під прицільним ворожим вогнем. Вона є стратегічно важливим об'єктом для бойовиків. А влучають вони по будинках і інфраструктурі не завдяки своїй майстерності, а завдяки допомозі своїх шпигунів серед місцевих жителів.

Другие новости