ПоддержатьУкраїнська

У Авдіївці викрили мережу агентів бойовиків

StopCor
StopCor

StopCor

У Авдіївці викрили мережу агентів бойовиків

Авдіївка не дарма опинилася під прицільним ворожим вогнем. Вона є стратегічно важливим об'єктом для бойовиків. А влучають вони по будинках і інфраструктурі не завдяки своїй майстерності, а завдяки допомозі своїх шпигунів серед місцевих жителів.

Про це розповів український журналіст Андрій Цаплієнко.

За словами Цаплієнка, в зруйнованій Авдіївці є ціла мережа агентів бойовиків. У приклад приводить недавно впійманого Андрія Третьякова. Той нічим не відрізнявся від звичайних жителів міста, а насправді ж був найдосвідченішим шпигуном російсько-терористичних сил і коригував їхній вогонь. Вдома в нього висів український прапор, українські військові цінували його як хорошого майстра з ремонту.

У Авдіївці викрили мережу агентів бойовиків

Третьякова вичислили через телефонні розмови. Його куратором серед бойовиків був "Сова". Він надавав інформацію про розташування сил АТО та об'єкти в місті для батальйону "Восток". За його словами, всіма бойовиками командують на місцях російські офіцери, які одразу ж покидають передову, коли починається гаряча пора обстрілів. Цаплієнко дізнався від нього про нове прізвисько, яке дали українським військовослужбовцям, що захищають цю ділянку і захопили позиції "Алмаз 1" та "Алмаз 2", що мають важливе стратегічне значення.

https://youtu.be/10-QDMTdj00

"Бойовики назвали нас "укропами". Думали, що сміються над нами. Та коли воїни з шевронами "Укроп" почали їх бити, сепари перестали сміятися. Потім орда обізвала "кіборгами" упертих хлопців в ДАПі. І прізвисько "кіборг" перетворилось на синонім слова "герой". Тепер вони нам знову подарували черговий мем. "Безсмертний полк". Так агентура бойовиків в Авдіївці називає захисників "промки", – каже журналіст.

Нагадаємо, волонтери опублікували перехоплений українськими бійцями аудіозапис телефонної розмови бойовиків. Один з них розповів, як він і його товариші можуть тільки "лазити" поблизу позицій ЗСУ, бо "очкують" через двох українських кулеметників.

Другие новости