ПоддержатьУкраїнська

На Сумщині підприємець підозрюється у заволодінні майже 500 тис грн бюджетних коштів

StopCor
StopCor

StopCor

На Сумщині підприємець підозрюється у заволодінні майже 500 тис грн бюджетних коштів

Прокуратурою Сумської області 16 квітня 2020 року повідомлено про підозру фізичній особі-підприємцю у заволодінні майже 500 тис грн шляхом внесення недостовірних даних до офіційних документів (4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Також про підозру повідомлено службовій особі відділу освіти Миропільської сільської ради за фактом службової недбалості (2 ст. 367 КК України) та інженеру з технічного нагляду за фактом службового підроблення шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, в серпні 2019 року між відділом освіти Миропільської сільської ради та фізичною особою-підприємцем було укладено договір на реконструкцію будинку культури в с. Велика Рибиця Краснопільського району. Наприкінці 2019 року, достовірно знаючи, що роботи по договору не виконані в повному обсязі, підприємець вніс неправдиві дані до офіційних документів. Складені акти виконаних робіт без перевірки об’єкта також підписали замовник та інженер з технічного нагляду. На рахунок підприємця було перераховано 987 тис грн. Однак відповідно до висновку судово-будівельних експертиз завищення вартості робіт складає 445 тис. грн.

На даний час вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Другие новости