ПоддержатьУкраїнська

На Закарпатті керівникові медзакладу за "інвалідний" хабар загрожує до 5 років ув'язнення

StopCor
StopCor

StopCor

На Закарпатті керівникові медзакладу за 'інвалідний' хабар загрожує до 5 років ув'язнення

Прокуратурою завершено досудове розслідування та скеровано до суду з обвинувальним актом кримінальне провадження стосовно керівника одного з медичних закладів області, якого було викрито при одержанні неправомірної вигоди.

Наприкінці лютого працівниками прокуратури Закарпатської області, спільно з співробітниками Управління захисту економіки в області, у службовому кабінеті в приміщенні Закарпатського обласного центру медико-соціальної експертизи було затримано керівника медустанови області при отриманні неправомірної вигоди за вплив на членів Ужгородської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії, які уповноважені на виконання функцій держави, у встановленні закарпатці 2 групи інвалідності.

Своїми умисними діями лікар вчинив злочин, передбачений ч. 2 ст. 369-2 КК України, тобто зловживання впливом, за кваліфікуючими ознаками - одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Санкція даної статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років, повідомляють у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Другие новости