ПоддержатьУкраїнська

На Закарпатті поліція викрила лісничих у незаконній порубці деревини на 2,5 мільйона гривень

StopCor
StopCor

StopCor

На Закарпатті поліція викрила лісничих у незаконній порубці деревини на 2,5 мільйона гривень

Їм може загрожувати до шести років позбавлення волі.

Оперативники управління стратегічних розслідувань у Закарпатській області зібрали матеріали, які підтверджують причетність працівників лісництва до злочину. Лісничий та майстер лісу допустили незаконну порубку бука на території держпідприємства «Мокрянське ЛМГ». Як було встановлено, ці дерева взагалі не були відведені в рубку. Внаслідок дій зловмисників завдано збитків на понад 2,5 мільйона гривень, що також підтверджується експертним висновком.

15 квітня на підставі зібраних доказів слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Львові, за погодженням з прокуратурою Закарпатської області повідомили про підозру лісничому та майстру лісу. Їм інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки вчиненому за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Департамент стратегічних розслідувань

Національної поліції України

Другие новости