ПоддержатьУкраїнська

На Закарпатті викрили чиновників, які за хабарі дозволяли рубати ліс

StopCor
StopCor

StopCor

На Закарпатті викрили чиновників, які за хабарі дозволяли рубати ліс

Співробітники спецслужби затримали закарпатського службовця лісгоспу в одній з кав'ярень райцентру під час отримання шести тисяч гривень хабара.

Співробітники СБ України спільно з обласною та військовою прокуратурами викрили механізм систематичного отримання хабарів керівництвом лісгоспу в одному з районів Закарпаття, повідомили у прес-центрі відомства.

Правоохоронці встановили, що організаторами та учасниками корупційної схеми були керівник лісгоспу, двоє його підлеглих та чиновник управління держохоронпраці. Посадовці вимагали гроші з місцевих підприємців за надання дозволів та допуск до вирубки лісу на виділених ділянках. Дозволи на задіяння техніки для виконання небезпечних робіт надавалися підприємцям без необхідних перевірок, чим порушувалося законодавство з охорони праці.

Співробітники спецслужби затримали службовця лісгоспу в одній з кав'ярень райцентру під час отримання шести тисяч гривень хабара. Під час обшуків у службових кабінетах керівництва лісгоспу оперативники виявили п'ятнадцять тисяч гривень з примітками тих ділянок лісу, на яких вони були "зароблені".

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Другие новости