ПоддержатьУкраїнська

У Києві попередили відчуження шахраями 26-ти гектарів земель держпідприємства

StopCor
StopCor

StopCor

У Києві попередили відчуження шахраями 26-ти гектарів земель держпідприємства

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією попередили на Київщині спробу відчуження комерсантами понад 26-ти гектарів земель державного підприємства, що входить до структури Національної Академії наук.

Про це повідомили у прес-службі СБ України.

Правоохоронці встановили, що власники київського комерційного товариства отримали лист з начебто згодою Академії про передачу їм земель "Дослідного сільськогосподарського виробництва Інституту фізіології рослин і генетики НАН України". Цей недостовірний документ ділки надали до однієї з райдержадміністрацій Київщини та місцевої структури Держгеокадастру.

Чиновники за попередньою згодою з комерсантами, не маючи жодних правових підстав, вивели землю із власності держпідприємства. Для легалізації оборудки понад 26 гектарів сільгоспугідь посадовці спочатку продали декільком підставним фізичним особам, у яких комерсанти скупили землі підприємства.

Надалі ділки передали ділянки до статутного фонду ТОВ "Дослідний завод зварювального устаткування Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона", яке не має жодного відношення до справжнього Інституту. Зловмисники планували змінити цільове призначення земель з сільськогосподарського на промислове для комерційної забудови. За висновками експертів, вартість протиправно відчуженої землі становить понад 15 мільйонів гривень.

За матеріалами СБ України відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Судом накладено арешт на всі земельні ділянки Інституту, незаконно відчужені ділками. Триває досудове слідство.

Другие новости