ПоддержатьУкраїнська

На засіданні міськвиконкому Полтави мера схопили за горло

StopCor
StopCor

StopCor

На засіданні міськвиконкому Полтави мера схопили за горло

Міський голова Полтави Олександр Мамай знову поконфліктував з місцевими активістами та депутатами. Він спробував покинути засідання міськвиконкому, не даючи відповіді на актуальні питання, які висунула перед ним громада. Йому завадили, обхопивши мера за шию.

На засіданні міськвиконкому Полтави мера схопили за горло

Новину повідомляє "Преса України".

Засідання міськвиконкому у Полтаві 19 квітня перетворилося на штовханину. Це сталося через те, що міський голова Олександр Мамай спробував залишити приміщення і не став вислуховувати виступ депутата.

Під час засідання виконкому полтавка на ім'я Оксана підняла питання про припинення забудови біля колишнього кінотеатру ім. Котляревського. Не дослухавши її, Олександр Мамай заявив, що готовий віддати кінотеатр будь-кому іншому, якщо він буде ним займатися.

Коли присутні активісти почали висловлювати обурення, міський голова встав зі свого місця, щоб вийти із зали. Прохід йому закрили із вимогою дати час для виступу депутату. Мер продовжив спроби вийти й присутні згадали про вимогу провести позачергову сесію.

Почалася штовханина, під час якої член ВО "Свобода" Вадим Патик схопив Олександра Мамая за шию та тримав близько хвилини. Далі меру вдалося проштовхнутися на вихід із зали. Під час цього його намагалися затримати та кричали вимоги про скликання сесії.

Як заявив юрист В'ячеслав Кущинський, під час штовханини Олександр Мамай прошепотів на вухо депутату міськради Юліану Матвійчуку: "Ти забув, що було з мамою? Я повторю".

Після цього присутні почали кричати про погрози батькам, а меру вдалося потрапити до свого кабінету. У приймальні мера залишилися чекати депутати Сергій Литвиненко, Дмитро Сенчакович та Юліан Матвійчук. Останній написав заяву про погрози батькам у поліцію.

Коли Олександр Мамай вийшов з кабінету, він знову заявив, що позачергової сесії не буде. Сесія буде черговою. Дата її проведення – наближена до 26 червня.

Інформацію про погрози мер прокоментував наступним чином:

- Якщо я погрожував, то нехай звертається до поліції. Коментувати не буду. Нехай вони визначать свій статус: активісти або бандити. Мене хапали за горло, але я вважаю себе чоловіком, тому звертатися до поліції не буду. Таке вирішується поза робочим часом. Позачергової сесії не буде.

Нагадаємо, у місті Полтава пройшла акція протесту, направлена на міського голову Олександра Мамая. Перед ним висунули кілька вимог, проте мер до пікетників не вийшов. Тож вхід на територію його маєтку засипали цукром.

Другие новости