ПоддержатьУкраїнська

На Житомирщині арештували депутата, причетного до винищення лісу

StopCor
StopCor

StopCor

На Житомирщині арештували депутата, причетного до винищення лісу

Депутата селищної ради Олевського району підозрюють у причетності до організації незаконної порубки лісу організованою групою. Під час засідання у залі суду підозрюваного взяли під варту.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Як відомо, депутат селищної ради, директор товариства з обмеженою відповідальністю, у травні 2015 року організував і очолив злочинну групу із п'ятьох односельчан, серед яких був ще один депутат сільської ради Олевського району. За червень-липень 2015 року організована група провела вирубку лісів на суму понад 3,2 млн гривень.

До складу групи входило 6 осіб. Вони займались як і вирубкою деревини, так і її експортом. Від 30 листопада поточного року учасникам злочинної групи було повідомлено про підозру у вчиненні правопорушень. Слідчий відділ прокуратури Житомирської області за даним фактом проводить розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст.28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ст.246 (Незаконна порубка лісу), ч.2 ст.364-1 (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми), ч.1,ч.3 ст.365 (Перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялось, що на Житомирщині депутати розікрали лісу на 3 мільйони гривень.

Другие новости