ПоддержатьУкраїнська

На знімальну групу "СтопКору" напали на підприємстві депутата Юрчишина

StopCor
StopCor

StopCor

На знімальну групу 'СтопКору' напали на підприємстві депутата Юрчишина

На знімальну групу "СтопКору" на території пансіонату Радон у Хмільнику Вінницької області напали 11 молодиків. Чоловіки спочатку погрожували, а потім накинулись на відеооператора проекту.

Подробиці інциденту повідомив журналіст Сергій Медяник.

"Ми приїхали у місто Хмільник, що на Вінниччині, у рамках розслідування справи про рейдерське захоплення залізничних рейок заводу у Старокостянтинові братами Юрчишиними. Журналісти хотіли особисто від Миколи Юрчишина, директора ТОВ "Візит", яке і прибрало власність стратегічного підприємства, дізнатись, коли той поверне колії законному власнику. Микола Юрчишин ігнорував наші телефонні дзвінки, тому ми об'їхали усі підприємства, які належать йому спільно із братом нардепом Петром Юрчишиним. Скрізь на наше питання ми не знаходили відповіді.

А під час зйомок біля санаторію Радон ми побачили, що через дорогу зводять будівлю, про неї раніше згадував Юрчишин. За його словами, це буде ще один санаторій. Ми вирішили перевірити, може там Юрчишин зберігає рейки. Спочатку нам перегородив дорогу невідомий і сказав, що далі ми не пройдемо, мовляв, вулиця приватна і належить Юрчишинам. А потім слідом налетіли 11 чоловіків, почали погрожувати та нападати на мого колегу відеооператора. За нашими даними, це були ті ж молодики, яких раніше долучали до демонтажу й вивезення рейок із заводу в Старокостянтинові", – повідомив деталі інциденту журналіст Сергій Медяник.

Додамо, що Рівненський апеляційний господарський суд визнав фіктивною біржову угоду, завдяки якій фірма народного депутата Петра Юрчишина отримала залізничні рейки заводу у Старокостянтинові. Згідно із вироком суду ТОВ "Візит" має повернути заводу "Строймайстер" незаконно захоплене майно.

Нагадаємо, за результатами розслідування "СтопКору" ТОВ "АП НВП "Візит", якою спільно володіють народний депутат Петро Юрчишин та брат політика і депутат Вінницької обласної ради Микола Юрчишин, у Старокостянтинові на Хмельниччині викрала у підприємства ТОВ "Строймайстер" залізничні рейки. Рейдерство відбувалося під керівництвом начальника Старокостянтинівського відділу поліції Анатолія Чубенка.

Поліціянти без жодних пояснень затримали директора ТОВ "Строймайстер". Під час зйомок журналістського розслідування про викрадення залізничних рейок оборонного підприємства за знімальною групою "СтопКору" стежили невідомі. Пізніше, під час наступного етапу знімання, на журналіста та оператора проекту напав депутат Хмельницької обласної ради В'ячеслав Антонюк. У політика, а за сумісництвом співвласника компанії з оцінки нерухомості та банкрутства підприємств "Карат", хотіли дізнатись подробиці фіктивної біржової угоди, завдяки якій вдалось провернути незаконне привласнення майна заводу.

http://youtu.be/Hg6JF3nzDa8

Другие новости