ПоддержатьУкраїнська

Начальник Сарненської поліції, який "кришував" видобуток бурштину, поновився на посаді

StopCor
StopCor

StopCor

Начальник Сарненської поліції, який 'кришував' видобуток бурштину, поновився на посаді

Начальник Сарненської поліції Ігор Харитонов, який, за інформацією СБУ, разом із своїм заступником "кришував" незаконний видобуток бурштину, поновився на посаді. Як написала у своєму "Фейсбуці" журналістка Інна Білецька, відповідне рішення виніс 18 жовтня Житомирський адмінсуд.

"Поновився!!! Новини з Житомирщини. Кажуть, адмінсуд тамтешній поновив на посаді Ігора Харитонова Ігора. – пять минут, щенок, бл.ть, пять минут! … Харитонов – автор хіта про "пять минут", підозрюваний за частиною другою статті 343 КК", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Керівництво Сарненської поліції підозрювали в тому, що вони тиском впливали на підлеглих, щоб поліцейські залишили місце видобутку "сонячного каміння" та не заважали бурштинокопачам. Тоді СБУ було відкрито кримінальне провадження за ст. 364 Кримінального кодексу України - зловживання владою або службовим становищем.

Згодом, як пише "Чарівне.інфо", Харитонов позивався до ГУ Нацполіції у Рівненській області та до Атестаційної комісії № 1 з вимогою скасувати рішення та наказу, поновити його на посаді та зобов'язати виплатити грошову компенсацію. Склад суду в особі головуючого судді: Черноліхова Сергія Вікторовича; судді-учасника колегії: Нагірняка Миколи Федоровича, судді-учасника колегії: Капинос Оксани Валентинівни задовольнив позов Харитонова.

Водночас в Сарненський райсуд був повернений обвинувальний акт стосовно Харитонова, який в грубій та нецензурній формі забороняв підлеглим покинути місце незаконного видобутку бурштину. Його звинувачують у втручанні в діяльність працівника правоохоронного органу, працівника державної виконавчої служби. Відомо, що суддя Сарненського райсуду Інга Товстика задовольнила клопотання адвоката Харитонова Андрія Давидюка та повернула обвинувальний акт прокурора Олександра Гончарова на доопрацювання.

Пізніше Апеляційний суд Рівненської області задовольнив скаргу прокурора щодо поверненого обвинувального акту. Однак, в обласну прокуратуру ще не надходили відомості щодо призначення судового засідання.

Другие новости