ПоддержатьУкраїнська

Винищення лісів в Україні зросло на 15%

StopCor
StopCor

StopCor

Винищення лісів в Україні зросло на 15%

Минулого року ця цифра становила 36%.

Про це повідомила прес-служба Державного агентства лісових ресурсів України.

За словами т.в.о. голови Державного агентства лісових ресурсів Христини Юшкевич, за третій квартал цього року вдалося суттєво скоротити темпи зростання незаконної рубки лісу.

"Зібрали оперативні відомості про незаконні рубки. Динаміка оптимістична. Завдяки збільшенню та посиленню рейдів лісової охорони почали активніше виявляти незаконні рубки. За 9 місяців 2016 року їхній обсяг склав трохи більше 20 тис. кубометрів", – наголосила Христина Юшкевич.

Вона додала, що у порівнянні з першими півріччями 2015 та 2016 років незаконні рубки зросли на 36%, тоді як за 9 місяців цього року збільшення відбулося лише на 15%.

"Зараз інформація про лісові ділянки, де відбувається будь-яка вирубка дерев та лісорубні квитки оприлюднюються на сайтах облуправлінь та лісгоспів", – зазначила Христина Юшкевич.

Також, за її словами, до правоохоронців передано майже 1400 справ, до відповідальності притягнуто понад 400 працівників лісової галузі, з них 56 – звільнені, щодо 50 осіб порушені кримінальні справи.

Нагадаємо, у серпні Держлісагентство наголосило, що запровадить єдину система електронного обліку деревини для боротьби з незаконною вирубкою та експортом лісу.

Другие новости