ПоддержатьУкраїнська

Напад на журналістів у Княжичах обговорили на робочій зустрічі з питань захисту прав журналістів при АП

StopCor
StopCor

StopCor

Напад на журналістів у Княжичах обговорили на робочій зустрічі з питань захисту прав журналістів при АП

Напад на знімальні групу "СтопКору" у Княжичах обговорили під час зустрічі робочої групи з питань захисту прав журналістів при Адміністрації Президента. Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомила виконавчий директор ІМІ Оксана Романюк.

"З початку року на основі звітів ІМІ (Інституту масової інформації) про порушення прав журналістів, які ми щотижня надсилаємо, у Міністерстві внутрішніх справ порушили кримінальні справи щодо 17 кейсів. Протягом останнього місяця МВС передав до суду дві кримінальні справи, за фактом замінування телеканалів. Щодо інших справ, до яких ми привертали увагу, триває розслідування.

Це, зокрема, у справі погроз журналістці Христині Бердинських, у справі нападу на знімальну групу "СтопКору" в Броварах, напад на головреда "Нової Каховки", якому зламали руку, справа щодо нападу на офіс місцевого телебачення, який закидали коктейлями Молотова в Конотопі тощо", - зазначила у публікації Оксана Романюк.

"Чекаємо, щоб отримати табличку з коментарями щодо кейсів від МВС та ГПУ, і домовлятимемося про проведення зустрічей щодо окремих справ у регіонах", - додала Романюк.

Також представники робочої групи домовилися обмінятися аналітичними коментарями щодо нового законодавства із захисту прав журналістів, юристи проглянуть методологію, запропоновану прокуратурою, і нададуть свої коментарі.

"Своєю чергою, ІМІ передасть правоохоронним органам наші рекомендації стосовно нового законодавства (наприклад, що стосується "статусу журналіста" тощо). Робота триває", - підсумувала Романюк.

Нагадаємо, журналістка Лілія Ткачук постраждала від рук місцевого жителя під час зйомок у Княжичах. Нападник Дмитро Іванов застосував фізичну сили до журналістки. За фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 171.

За півроку правоохоронці так і не назвали прізвища підозрюваного. Попри те, що є фото- та відеодокази. Пізніше поліція згорнула справу, однак команда проекту "Стоп корупції" домоглася поновлення кримінального провадження.

Прокуратура визнала незаконним рішення про закриття справи про напад на журналістку в Княжичах

Другие новости