ПоддержатьУкраїнська

Нотаріус, яка позбавила АТОвця житла, фігурувала у рейдерському захопленні готелю

StopCor
StopCor

StopCor

Нотаріус, яка позбавила АТОвця житла, фігурувала у рейдерському захопленні готелю

Нотаріус Тетяна Змисловська, яка провела операцію з переоформлення квартири учасника АТО на підставну особу, фігурувала у рейдерському захопленні готелю в Умані. Такий зв'язок встановили журналісти "СтопКору".

Деталі розповіла журналістка Наталя Мальцева.

"У жовтні минулого року моя колега журналістка Лілія Ткачук показала схему рейдерського захоплення готелю в Умані. В афері головним фігурантом став нотаріус, який підробив документи та допоміг шахраям отримали у власність будівлю біля могили легендарного Цадика Нахмана. За задумом спритників, власник готелю нібито став співзасновником їхньої фірми, придбав у ній частку за символічні 20 гривень, а сам готель вартістю у 3 мільйони гривень відійшов до її так званого статутного капіталу. У ході розслідування авторка з'ясувала, що адреса реєстрації підприємства фіктивна, а квартири, у якій мав би жити її директор, взагалі не існує.

Тоді у ході розслідування "СтопКор" зробив разюче викриття: фактично за такою схемою здобутком шахраїв може стати власність будь-кого з українців. У тій оборудці фігурувало прізвище нотаріуса Тетяни Змисловської, яка провела операцію з переоформлення квартири учасника АТО Ростислава Тихонова на такого собі Анатолія Остапенка. Операцію провернули за явно підробленим рішенням суду. Нотаріуса не збентежила занижена вартість житла, адже квартиру на елітному Печерську за документами продали за 140 тисяч гривень, не звернула увагу жінка і на неадекватний стан продавця, батька АТОвця та сумнівне рішення суду, у якому печатки явно липові.

Ми припускаємо, що за Остапенком, який отримав квартиру, хтось стоїть. І вже взялись за розслідування цієї афери", – розповіла журналістка Наталя Мальцева.

Другие новости