ПоддержатьУкраїнська

Офіс Генпрокурора скерував до суду обвинувальний акт щодо слідчого Нацполіції за незаконне затримання

StopCor
StopCor

StopCor

Офіс Генпрокурора скерував до суду обвинувальний акт щодо слідчого Нацполіції за незаконне затримання

Офіс Генерального прокурора направив до суду обвинувальний акт стосовно слідчого Головного управління Нацполіції в Полтавській області за фактом незаконного затримання особи та службового підроблення (ч. 1 ст. 371, ч. 1 ст. 366 КК України).

В ході розслідування було встановлено, що слідчий в порушення вимог чинного кримінального процесуального законодавства прийняв рішення затримати особу без ухвали слідчого судді, при цьому через 4 доби після можливого вчинення нею злочину. Також, за даними слідства, поліцейський вніс до протоколу затримання недостовірні дані щодо часу фактичного затримання, вчинивши такими діями ще один службовий злочин.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтава.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Другие новости