ПоддержатьУкраїнська

Підсумки роботи органів прокуратури зі зверненнями громадян та запитами на публічну інформацію у 2021 році

StopCor
StopCor

StopCor

Підсумки роботи органів прокуратури зі зверненнями громадян та запитами на публічну інформацію у 2021 році

Упродовж 2021 року Харківською обласною прокуратурою розглянуто понад 16 тис. звернень, вирішено понад 10 тис. звернень, за належністю направлено близько  5 тис. звернень.

Вжито заходів щодо реального поновлення прав та реагування на порушення вимог чинного законодавства, надання інформації та документів за зверненнями та запитами. Задоволено 544 звернення. До ЄРДР внесено відомості за 359 заявами. 

Переважна більшість звернень, що вирішується органами обласної прокуратури, стосується питань досудового розслідування. У 2021 році з цих питань вирішено понад 7 тис. звернень.

Вирішено 474 звернення, що надійшли від народних депутатів України.    

На офіційному сайті Харківської обласної прокуратури, на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних  оприлюднено визначену Законом для суб’єктів владних повноважень публічну інформацію.

За підсумками роботи у 2021 році органами Харківської обласної прокуратури розглянуто 324 запити, з них задоволено 288, надано роз’яснення по 12 запитам.

У практичній діяльності органів прокуратури застосовуються сучасні можливості електронного зв’язку. Громадяни активно використовують способи подання звернень і запитів на адреси електронної пошти та телефони «гарячої лінії» обласної та окружних прокуратур, що є актуальним в умовах дії карантинних обмежень.

Звернення громадян повинні бути оформлені згідно з вимогами ст.5 Закону України «Про звернення громадян». З вимогами до оформлення звернень можна ознайомитись тут і тут.

Нагадаємо, до Харківської обласної прокуратури  можна звернутися за  допомогою:

- поштового зв’язку: 61001, м.Харків, вул.Богдана Хмельницього, 4;

- засобів електронного зв’язку: електронна пошта [email protected];

- телефону «гарячої лінії» обласної прокуратури  732-02-44;

- запиту на публічну інформацію за телефоном/факсом 732-65-59 або на адресу електронної пошти: [email protected].

Адреси, телефони «гарячої лінії» та електронні поштові адреси обласної та окружних прокуратур розміщено на офіційному вебсайті обласної прокуратури.  

Також громадяни можуть скористатися скриньками «Для скарг та заяв», розташованими  у приміщеннях обласної та окружних прокуратур.

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

Другие новости