ПоддержатьУкраїнська

Після акції "Стоп корупції" у Нацполіції взялися за розслідування справи трирічної давнини

StopCor
StopCor

StopCor

Після акції 'Стоп корупції' у Нацполіції взялися за розслідування справи трирічної давнини

Після акції активістів "Стоп корупції" заступник начальника слідчого управління Нацполіції Києва Олександр Пивовар особисто взявся за справу про замах на вбивство з розслідуванням якої зволікали три роки.

У результаті засідання робочої групи правоохоронці ухвалили рішення не змінювати статтю із "замаху на вбивство" на "тяжкі тілесні ушкодження".

Зауважимо, що на перекваліфікації статті наполягав слідчий у справі Олександр Цьопич.

Нагадаємо, що до активістів "Стоп корупції" звернувся колега Олег Болотський. Чоловік розповів, що три роки тому в ресторані "Робін Гуд" його ледь не вбили. Олег лише дивом вижив після нападу на нього з десятка кремезних бандитів. Утім за 3 роки потенційним вбивцям навіть не оголосили про підозру.

Слідчий слідчого управління ГУ Нацполіції України Олександр Цьопич раптом вирішив перекваліфікувати справу – він уже не бачить в трьох ножових і трьох вогнепальних пораненнях замах на вбивство – лише тілесні ушкодження. Рішення про перекваліфікацію уже внесено до ЄРДР, нагадують обставини справи правозахисники проекту.

За інформацією активістів, заклад "Робін Гуд" відомий як місце збору бандитів, працює без документів і під "дахом" СБУ. За даними стопкорівців, у ресторані постійно влаштовують бандитські розбірки зі стріляниною. Утім правоохоронці завжди стають на захист бандитів, констатують активісти.

Заступник начальника слідчого управління Нацполіції Києва Олександр Пивовар пообіцяв взяти справу на особистий контроль.

Активісти "Стоп корупції" розраховують, що після втручання керівництва Нацполіції та публічного розголосу, розслідування справи зрушить з мертвої точки.

Другие новости