ПоддержатьУкраїнська

Після викривальних розслідувань керівниця "Індару" хоче судитися із журналістами

StopCor
StopCor

StopCor

Після викривальних розслідувань керівниця 'Індару' хоче судитися із журналістами

ПрАТ "По виробництву інсулінів "Індар" направив до Господарського суду Києва позивну заяву "про захист ділової репутації". Про це повідомляє журналіст "СтопКору" та автор матеріалів про діяльність підприємства Олександр Мамай.

У документі посекундно розписані фрази з сюжету, які, на думку, Вишневської є неправдивими та шкодять діловій репутації підприємства.

"Під час підготовки матеріалу ми опрацювали велику кількість джерел, зокрема і офіційних документів. Декотрі з них демонстрували в сюжеті. Тому казати, що судження є безпідставними, – це казати неправду, – розповідає журналіст, автор матеріалу Олександр Мамай.

– Ба більше, ми у двох запитах до Любові Вишневської просили очільницю поспілкуватися з нами та давали можливість озвучити свою думку. На жаль, нам було відмовлено. А як показує журналістська практика, коли чиновникам та керівникам держпідприємств нема чого приховувати, вони легко йдуть на контакт. Вимоги у позові стосуються здебільшого якості індарівського інсуліну та призначення Вишневської на посаду з подання людей Януковича. Також є безглуздими прохання спростувати думки співрозмовників: експертів, пацієнтів та активістів-представників антикорупційних організацій".

Зазначимо, Любов Вишневська вже відома команді "СтопКору" своїм захопленням позиватися до судових інстанцій та досить дивними ухвалами.

Зокрема, у редакції програми "СтопКор" є документи, що в них Голосіївський районний суд міста Києва забороняє державним реєстраторам узаконювати зміну керівництва в "Індарі". А Дніпровський районний суд Києва взагалі постановив: Любов Вишневська може безстроково працювати на посаді голови правління ПрАТ "По виробництву інсулінів "Індар".

Про це кілька тижнів тому висловився навіть міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі.

"Через суд директор підприємства змогла себе там "зацементувати"", – зазначив у розмові з журналістом "СтопКору" Олександр Квіташвілі.

Водночас журналісти програми "СтопКор" налагодили співпрацю з ГПУ. У відомстві розповіли: щодо "Індару" досі не закрите кримінальне провадження. Ідеться про діяльність заводу під час головування у МОЗі Раїси Богатирьової. Тож "СтопКор" починає готувати 3-ю серію розслідування про "Індар" із новими гучними фактами.

Після викривальних розслідувань керівниця ''Індару'' хоче судитися із журналістами
Після викривальних розслідувань керівниця ''Індару'' хоче судитися із журналістами

Другие новости