ПоддержатьУкраїнська

Поліцейські Одещини закликають батьків подбати про безпеку своїх дітей під час зимових канікул

StopCor
StopCor

StopCor

Поліцейські Одещини закликають батьків подбати про безпеку своїх дітей під час зимових канікул

Найліпший спосіб захистити їх – приділяти максимум уваги та навчати простих правил безпеки життєдіяльності.

Постійно бути поряд з дітьми, звісно, неможливо хоча б через роботу, на яку дорослим треба ходити. Але на зимові канікули (чим вони й прекрасні) припадає велика кількість святкових днів – гарна нагода нарешті провести час разом. За можливістю використайте його з користю – почитайте з дітьми, подивіться фільми, пограйте в ігри, прогуляйтеся, словом, надолужте згаяне. Повірте, миті, проведені у колі найдорожчих людей, - безцінні, і саме на брак такого спілкування скаржаться підлітки, які потрапляють за тих чи інших обставин у поле зору поліцейських.

Щоб неповнолітні почувалися у безпеці, коли дорослих поряд немає, вони повинні знати, що загрожує їм в тій чи іншій ситуації, і як правильно в ній діяти. Щодня цікавтеся, чим планують займатися ваші діти, і нагадуйте елементарні правила безпеки. Приміром, якщо вони збираються на прогулянку, нагадайте правила поведінки на дорозі, не зайвими також будуть поради, як спілкуватися з незнайомими людьми. Обов’язково застережіть від ігор у зруйнованих будівлях, на дахах, залізницях, біля ярів, водойм тощо. Привчайте дітей впродовж дня повідомляти вам, де саме та з ким вони гуляють, і коли планують повертатися додому.

Якщо ж дітвора вирішила провести час вдома, проінструктуйте її щодо дотримання правил безпеки в побуті – нагадайте, чим можуть скінчитися ігри з вогнем, петардами, ножами, побутовою хімією абощо. Малим накажіть, щоб не відчиняли двері незнайомцям, і переконайтеся, що вони знають номери телефонів батьків та екстрених служб.

Поліцейські бажають усім школярам приємних та безпечних канікул і нагадують, що в небезпечних ситуаціях необхідно телефонувати на спецлінію «102».

Відділ комунікації поліції Одеської області

Другие новости