ПоддержатьУкраїнська

Поліція закрила справу про побиття журналіста "СтопКору"

StopCor
StopCor

StopCor

Поліція закрила справу про побиття журналіста 'СтопКору'

Про закриття кримінального провадження про напад на колегу команда "СтопКору" дізналася з відповіді на запит.

"Журналісти хотіли дізнатися, чому прокуратура досі на назвала прізвище підозрюваного. Справу згорнули більш як місяць тому - такою була офіційна відповідь Броварської прокуратури", - зазначає журналіст "СтопКору" Наталя Полинкова.

«Слідчим СВ Броварського ВП ГУ НП в Київській області 28.01.2016 прийнято рішення про закриття вказаного кримінального провадження, про що повідомлено Ткачук Л.І.», - так свої дії пояснили у відомстві.

«Про закриття провадження мені не було повідомлено. Я дізналася про це лише з відповіді на запит!» - розповідає постраждала журналістка Лілія Ткачук.

Нагадаємо, наша колега під час зйомок сюжету у Княжичах постраждала від руки місцевого жителя Дмитра Іванова. Чоловік кричав, ображав та штовхав дівчину. За фактом перешкоджання професійній діяльності журналіста правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 171.

Ліля приходила на допит до Броварської прокуратури, 4 години поспіль відповідала на запитання. Їй обіцяли, що справу розслідуватимуть, зауважують колеги.

Команда «СтопКору» обурена. Юристи вимагатимуть поновлення провадження, правозахисники проекту планують провести акцію протесту під стінами Броварської прокуратури з вимогою захистити журналістів від нападів під час виконання професійних обов'язків.

Ми звертаємося за підтримкою до колег-журналістів! Сьогодні від безсилля правоохоронних органів постраждали ми - завтра на нашому місці можете бути ви!

Поліція закрила справу про побиття журналіста ''СтопКору''
Поліція закрила справу про побиття журналіста ''СтопКору''
Поліція закрила справу про побиття журналіста ''СтопКору''

Другие новости