ПоддержатьУкраїнська

Польща дасть роботу ще більшій кількості українців

StopCor
StopCor

StopCor

Польща дасть роботу ще більшій кількості українців

У МЗС Польщі запевнили українців видачею більшою кількістю робочих віз. Очікується, що законне право працювати у Польщі отримають близько 900 тисяч людей.

Новину передає "Преса України".

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що у поточному році країна відкриє двері для ще більшої кількості українців. Мова йде про тих громадян, які прямують до сусідньої країни на заробітки.

За словами Ващиковського, польська влада дасть добро на видачу близько 900 тисяч дозволів на роботу. А це майже в півтора раза більше, проти минулого року. Нагадаємо, у 2016 році Польща видала 1,3 млн віз. З них 650 тисяч з правом на роботу.

До слова, українці, які працюють у Польщі, щороку привозять на батьківщину майже 5 млрд євро. Як повідомлялось раніше, Польща зацікавлена у тому, щоб у країні працювали висококваліфіковані кадри з України. Зокрема, лікарі. Останнім вже запропонували спрощену процедуру отримання ліцензії на роботу.

Крім того, нещодавно Україна та Польща домовились про створення нових пунктів пропуску на спільному кордоні. Так, для реалізації намічених планів польська сторона пообіцяла виділити 740 млн грн у 2018 році.

Другие новости