ПоддержатьУкраїнська

Правоохоронці Запоріжжя викрили угруповання «чорних ріелторів»

StopCor
StopCor

StopCor

Правоохоронці Запоріжжя викрили угруповання «чорних ріелторів»

За процесуального керівництва прокуратури Запорізької області чотирьом особам повідомлено про підозру у викраденні людей та шахрайстві, вчинених організованою групою (ч.3, ч.5 ст.27, ч.3 ст.146, ч.4 ст.190 КК України). До групи входив колишній помічник оперуповноваженого сектору карного розшуку одного з міських відділів ГУ МВС України в Запорізькій області, якому додатково інкримінується перевищення повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 3 ст. 365 КК України).

За даними слідства, підозрювані підшукували квартири в м. Бердянськ, власники яких вели антисоціальний спосіб життя. При цьому вони застосовували фізичне насильство із використанням зброї до господарів житла і проти їхньої волі вивозили в інше місце, де утримували, доки не продадуть квартиру. Кошти від продажу покупці передавали нібито власникам, а ті - організатору злочинної групи, який розподіляв їх між усіма учасниками.

Таким чином підозрювані незаконно заволоділи майном потерпілих на суму майже 1 млн грн.

За результатами слідчо-оперативних заходів правоохоронці встановили причетність підозрюваних до чотирьох фактів заволодіння квартирами.

Слідчі і процесуальні дії проводились спільно з територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Мелітополь, Управлінням СБУ в області та за участі Управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР Нацполіції України.

Прес-служба прокуратури Запорізької області

Другие новости