ПоддержатьУкраїнська

Правоохоронців на Запоріжжі затримали за хабар у 55 тис. грн

StopCor
StopCor

StopCor

Правоохоронців на Запоріжжі затримали за хабар у 55 тис. грн

Двох колишніх оперуповноважених затримали під час одержання 55 тис. гривень хабара, який вони вимагали від чоловіка за невжиття заходів щодо збуту наркотиків на території Запоріжжя. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Дніпропетровської області.

Прокуратура Дніпропетровської області направила до суду обвинувальний акт стосовно старшого оперуповноваженого відділу карного розшуку одного з райвідділів поліції в Запорізькій області за вчинення злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою) та старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах за ч.3 ст.368, ч.2 ст.369-2 (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення) КК України.

Встановлено, що в грудні 2014 року старший оперуповноважений в особливо важливих справах одного з райвідділів поліції в Запорізькій області вимагав від громадянина 30 тис. дол. хабара за вплив на прийняття рішення слідчим щодо не відображення виявлених наркотиків у протоколі обшуку, який проводився в будинку знайомої чоловіка. Від пропозиції правоохоронця чоловік відмовився, аргументуючи тим, що у нього відсутня необхідна сума грошових коштів.

Згодом, у 2015 році обвинувачені знову звернулись до вказаного громадянина з пропозицією надавати їм 100 тис. грн хабара щомісяця та додатково 75 тис. грн за невжиття заходів щодо припинення незаконного збуту наркотиків на території Запоріжжя та неприйняття рішення про передачу матеріалів розслідування до правоохоронців.

Під час отримання 55 тис. грн хабара колишніх правоохоронців затримали. Наразі судовий розгляд кримінального провадження триває.

Другие новости