ПоддержатьУкраїнська

Представник державного обвинувачення розпочав зачитувати обвинувальний акт у справі "діамантових прокурорів"

StopCor
StopCor

StopCor

Представник державного обвинувачення розпочав зачитувати обвинувальний акт у справі 'діамантових прокурорів'

Представник державного обвинувачення почав зачитувати обвинувальний акт щодо колишнього заступника начальника Головного слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна, екс-заступника прокурора Київщини Олександра Корнійця та підприємця Валерія Гібаленка.

Під час засідання адвокат О.Корнійця заявив клопотання про допит у суді як свідків 61 особу.

Також він просив суд витребувати у прокуратури документи щодо обшуку у його підзахисного. Однак, на думку суду, ці клопотання є передчасними.

За даними слідства, О.Корнієць і В.Шапакін змовилися і отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Під час обшуків у них було виявлено понад 500 тис. доларів готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів. У квартирі О.Корнійця, серед іншого, знайшли 65 діамантів, після чого прокурора стали називати "діамантовим".

Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід для В.Шапакіна і О.Корнійця у вигляді тримання під вартою з розміром застави в 3,2 млн грн. Обидва підозрюваних внесли заставу і вийшли із СІЗО. 16 липня минулого року Генеральний прокурор Віктор Шокін звільнив О.Корнійця і В.Шапакіна.

Другие новости