ПоддержатьУкраїнська

Приватизоване узбережжя: джентльмени у дачі

StopCor
StopCor

StopCor

Приватизоване узбережжя: джентльмени у дачі

Прибережна Україна має особливий статус захисної смуги. Така земля цінна не тільки з екологічної, але й з економічної та оборонної точки зору. І саме така її цінність робить її ласим шматочком для нечистих на руку можновладців. Як розпилюють Арабатську стрілку під дачі, команда «СтопКору» побачила на прикладі вулиці Набережної 31.

До цієї адреси додали ще півтора десятка ділянок під різними літерами. Майже кожну з них отримали родичі або самі ж співробітники Генеральної прокуратури України, деякі керівники обласних управлінь МВС, родичі працівників компанії землеустрою, а також донька обласного депутата.

Отримують дачі на Арабатській стрілці і нардепи. Зокрема, відразу чотири ділянки отримала дружина народного депутата Валерія Карпунцова. Втім, сам народний обранець стверджує – ділянки продавили законно. «Якщо з’ясується що це не так – ми готові відмовитися, але нехай нам повернуть вкладені кошти», – зазначив пан Карпунцов.

Виділення дач чітко можна побачити і з кадастрової мапи, і з реєстрів на виділення майна, і з опублікованих рішень Генічеської ради. Але прокуратура вже два роки лише вивчає питання. Тож на початку квітня цього року журналісти «Стоп Корупції» направили до адміністрації запит і витребували інформацію щодо близько 60 ділянок, щодо яких з’ясовуватимуть законність надання у власність.

Більше інформації про дерибан землі на Арабатській стрілці дізнавайтесь з сюжету. 

https://youtu.be/3d-tiv5ByyA

Другие новости