ПоддержатьУкраїнська

Продаж інформації російським спецслужбам – ДБР затримало майора СБУ та колишнього військовослужбовця

StopCor
StopCor

StopCor

Продаж інформації російським спецслужбам – ДБР затримало майора СБУ та колишнього військовослужбовця

Державне бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України, за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, затримали у місті Бровари майора СБУ та військового пенсіонера (полковника в запасі).

За даними досудового розслідування, майор СБУ збирав та передавав через кур’єра – військового пенсіонера (полковника в запасі) до спецслужб Російської Федерації відомості, що становлять державну таємницю, розголошення якої представникам іноземної держави становить загрозу національній безпеці України.

8 серпня 2020 року під час передачі флеш-носія із секретними відомостями їх затримано «на гарячому» в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Також проведено обшуки за місцем проживання фігурантів, де вилучено додаткові докази їх причетності до вчинення державної зради.

Наразі затриманим повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України) та обрано відносно них запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

У разі доведення вини затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Другие новости