ПоддержатьУкраїнська

Прокуратура Київщини зареєструвала кримінальне провадження за фактом недбалості поліції під час конфлікту у Ходосівці

StopCor
StopCor

StopCor

Прокуратура Київщини зареєструвала кримінальне провадження за фактом недбалості поліції під час конфлікту у Ходосівці

У слідчому управлінні прокуратури Київської області 30.05.2017 зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 367 КК України щодо  неналежного виконання службових обов'язків працівниками поліції під час нападу на журналістів "СтопКору" на незаконній точці з видобутку піску у селі Ходосівка Київської області.

На даний час у кримінальному провадженні допитуються свідки та проведено огляд місця події. Про це "СтопКор" повідомили у прес-службі прокуратури Київської області.

"Ми хочемо відзначити принципову та жорстку позицію прокуратури області у цій ситуації. Напередодні працівники відомства невідкладно виїхали на місце злочину, а вже сьогодні без жодних зволікань та затягувань відкрили за фактом халатності працівників поліції кримінальне провадження та вже провели допит свідків у справі. Додамо, що прокуратура Київської області обрала боротьбу із незаконним видобутком піску одним з пріоритетних напрямів своєї діяльності. Спільно із представниками правоохоронного відомства нам вдалось зупинити незаконну діяльність низки точок з видобутку піску у пристоличному регіоні", – зазначили активісти "Стоп корупції".

"За оперативного втручання співробітників прокуратури Київської області зафіксовано порушення, які були в діях працівників поліції під час конфлікту журналістів "СтопКору" та чоловіків в с. Ходосівка, у вівторок, 30 травня.

Встановлено, що журналісти здійснювали відеозйомку незаконного гідронамиву піску в с. Ходосівка. Під час виконання ними своїх професійних обов’язків четверо чоловіків намагалися їм завадити. Під час конфлікту, який переріс у бійку, журналістам завдано тілесні ушкодження. На місці події перебували працівники поліції, які всупереч вимогам  ЗУ "Про Національну поліцію", не забезпечили належної охорони громадського порядку, що в свою чергу призвело до нанесення представникам ЗМІ тілесних ушкоджень", – повідомили деталі у прокуратурі Київської області.

Окрім цього, Києво-Святошинською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях, розпочатих за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) та ч. 1 ст. 171 (перешкоджання професійній діяльності журналістів) КК України.

"Процесуальним керівником, у порядку ст. 36 КПК України, з метою всебічного, повного та неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження надано слідчому письмові вказівки. Зокрема, доручено призначити судово-медичну експертизу для визначення отриманих потерпілими тілесних ушкоджень, провести допит потерпілих, провести з потерпілими слідчі експерименти для відтворення обставин події за участю судово-медичного експерта", – доповнили у прес-службі відомства.

Досудове розслідування триває, хід слідства взято на контроль.

Другие новости